Mijn naam is Daniëlle Galis, afgestudeerd fysiotherapeute aan de Hogeschool van Amsterdam en afgestudeerd Orthomoleculair Therapeute volgens de kpni bij de NaturaFoundation.
Ik ben geboren en getogen in Hoorn en woon sinds december 2015 samen met mijn man Niels, dochters Lily en Liv en King Charles hondje Dobby in de Bangert en Oosterpolder.
In mijn vrije tijd breng ik graag tijd door met mijn gezin, familie en vrienden.

De praktijk bestond van oktober 2014 tot juni 2019 in MFA de Kreek in de wijk Bangert en Oosterpolder.
Vanaf dat moment hebben we tijdelijk onze patiënten behandeld in een woonhuis op de Dijkgraaf tot het gezondheidscentrum in de wijk werd opgeleverd.
Inmiddels sinds februari 2021 zijn we te vinden in Gezondheidscentrum Bangert en Oosterpolder op Jacobsstaf 52F waar ik en mijn collegae al vele patiënten naar tevredenheid hebben kunnen behandelen aan hun klachten.
De praktijk locatie in Heerhugowaard heb ik overgenomen in 2018. Eerst onder de naam REFYSIO, waarna we Fysiotherapie B&O, oorspronkelijk afgeleid van Bangert en Oosterpolder hebben omgetoverd in Fysiotherapie Beweeg- en Oefentherapie waarna de afkorting ook B&O kon zijn.

Op het moment ben ik alleen werkzaam op onze locatie in Zwaag.
Het jaar 2020 was een bijzonder jaar. Voor iedereen, maar ook voor de cursussen en lezingen die we normaal volgen. Zo werd alles ineens digitaal en dat is bij cursussen voor fysiotherapie niet altijd even handig. Om die reden heb ik ervoor gekozen om geen fysiotherapie cursussen te volgen, maar daarentegen extra orthomoleculaire therapie cursussen.

Toch heb ik een cursus dag gevonden gericht op fysiotherapie gerelateerde klachten, namelijk behandeling van aandoeningen aan het bewegingsapparaat. Zo hebben we het gehad over slijtage, gewrichtsontstekingen, botontkalking en pijnklachten. Problemen die ik in mijn werk als fysiotherapeut dagelijks tegen kom en nu dus nog beter kan behandelen.
In februari heb ik een lezing bijgewoond over de ontwikkeling van het darmmicrobioom. Hierbij werd ingegaan op de ontwikkeling van de darmen en de bacteriën die hierin leven vanaf de geboorte tot 18 jaar. Hoe deze te verbeteren is en zo goed mogelijk te verzorgen.
Begin dit jaar ben ik officieel afgestudeerd Orthomoleculair Therapeut na het behalen van het examen. In maart ben ik gestart met de cursus Dry Needling van de Extremiteiten. Veel mensen kennen het principe van acupunctuur, de alternatieve therapie uit Azië met naaldjes. Deze zelfde naaldjes worden gebruikt bij Dry Needling, maar op andere punten en met een andere gedachtegang. Het gebruik van deze naaldjes is voor veel mensen pijnloos, wel wordt er vaak een “dof” of “uitstralend” gevoel waargenomen op het punt in de spier waar men last van heeft. Natuurlijk wordt er altijd met de patiënt besproken of deze therapievorm voor uw klacht toepasbaar is en natuurlijk of u hier voor open staat.

Vanaf juni 2018 ben ik aangesloten bij de beroepsgroep MBOG. Deze maakt vergoeding vanuit het alternatieve geneeswijzen pakket van uw zorgverzekering mogelijk voor de eerder genoemde Orthomoleculaire Therapie.
In april 2017 ben ik gestart met de opleiding Orthomoleculaire Therapie, deze bestaat uit vier modules: Orthomoleculaire Voedingsleer, Orthomoleculaire Gezondheidsleer, Evolutionaire Gezondheidsleer en een examen hiervan. Deze vorm van therapie valt buiten de fysiotherapie, maar past ook prima naast uw fysiotherapie behandelingen. Mocht u willen weten wat deze therapievorm inhoud en of het iets voor uw klachten kan betekenen, kijkt u dan hier.
In mei 2016 heb ik de cursus Patella-femoraal klachten gevolgd, ofwel klachten aan een onderdeel van het kniegewricht. In september heb ik de cursus orthomoleculaire toepassingen binnen de fysiotherapie afgerond. Deze cursus was gericht op kennis over voeding, vitaminen en mineralen, met betrekking tot lichamelijke klachten binnen de fysiotherapie. In november en december heb ik de cursussen knie diagnostiek en knie revalidatie gevolgd in Eindhoven. Deze zullen mij verder helpen beter knie klachten op te sporen en te verhelpen.
Dit jaar heb ik verschillende kniecursussen en lezingen gevolgd. De opgedane kennis helpen mij bij het onderzoeken van de knie en het stellen van de juiste diagnose. Na het stellen van de diagnose kan ik voor u een individueel behandelplan opstellen, zodat u goed kunt herstellen van uw klacht. In dit behandelplan staan uw wensen altijd voorop, dit kan van hervatten van sport zijn tot het doen van huishoudelijke taken zonder pijn.
In mei was daar dan uiteindelijk mijn diploma uitreiking en mocht ik mijzelf fysiotherapeute noemen. Met een daarna heb ik de cursus Medical Taping gevolgd. Deze behandelmethode wordt steeds meer gebruikt, met name in de sportwereld, maar kan ook goed bij de "huis, tuin en keuken kwaaltjes" worden ingezet. Het helpt de doorbloeding verbeteren, waardoor het lichaam makkelijker kan herstellen. Tevens kan het helpen spieren te ontspannen, maar ook juist om deze te ondersteunen bij het aanspannen. Ook heb ik mijn eerste knie specialisatiecursus gevolgd en de cursus Scar Management. Deze cursus heeft mij een aantal behandeltechnieken geleerd die helpen bij het herstellen van littekens. Vaak zie je dat littekens verkleven waardoor het bijv. een verminderde beweeglijkheid kan veroorzaken.
Aangezien ik scholing in mijn vak als fysiotherapeute heel belangrijk vind, sta ik ingeschreven in het Centraal Kwaliteits Register voor fysiotherapeuten. De MBOG verplicht mij als orthomoleculair therapeut eveneens tot het volgen van nascholing.

> Bekijk hier een overzicht van de gevolgde nascholing.

Mijn passie is het behandelen van klachten aan de benen, met name het kniegewricht. Desalniettemin help ik u graag met alle lichamelijke klachten die passen binnen de fysiotherapie!

Mocht u vragen hebben over behandelmogelijkheden of kennis over uw klacht, zie ik uw email of telefoontje graag tegemoet. Tevens bent u van harte welkom voor het maken van een afspraak.

Specialiteiten: Knie gewricht, Orthomoleculaire Therapie, Massage, Dry Needling, Medical Tape, Oefentherapie, Orthopedische Revalidatie, Litteken behandeling.

BIG Nummer: 39918333604