Fysiotherapie in Heerhugowaard


Onze praktijk Fysiotherapie B&O (Bangert en Oosterpolder) bestaat inmiddels alweer 5 jaar in Zwaag. Tijdelijk, tot realisatie van het gezondheidscentrum, behandelen wij op Dijkgraaf 79 in de wijk.

Sinds een jaar hebben wij een tweede vestiging in Heerhugowaard. Deze praktijk is overgenomen en bestaat al meer dan tien jaar. Hiervoor onder de naam REFYSIO, inmiddels als Fysiotherapie B&O (Beweeg- en Oefentherapie). Wij behandelen in hetzelfde pand als DieetZo naast huisartsenpraktijk Hooglugt.

U bent bij ons van harte welkom voor alle lichamelijke klachten die passen binnen de fysiotherapie.

Hieronder ziet u een overzicht van door ons veel gebruikte behandelmethoden. Mocht u vraag hebben over een andere methode die hier niet tussen staat bent u natuurlijk altijd welkom om contact met ons op te nemen.

Dry Needling


Dry Needling is een behandelmethode met naaldjes bij pijn en stijfheid als gevolg van zogenaamde “triggerpoints” in spieren. Triggerpoints zijn wat de meeste mensen spierknopen noemen. Eigenlijk is dit een plaatselijke spierverkramping waar afvalstoffen zijn opgehoopt.

> Lees meer

Massage


Masseren is in het geval van de fysiotherapeut het losmaken van de spieren, pezen, banden en bindweefsels. Tijdens het masseren proberen we de spanning in de spieren te verminderen. U kunt deze spanning voelen als een stijf gevoel, maar ook als een zogenaamde "knoop" of verharding in de spier.

> Lees meer

Medical Tape


De eerste Medical Tape werd gebruikt in de jaren ’70 in Japan en Korea. Deze tape was rekbaar en werd gebruikt op spieren. Inmiddels wordt deze manier van behandelen steeds bekender en kennen mensen het als de gekleurde tape die bekende sporters vaak op geplakt hebben tijdens wedstrijden.

> Lees meer

Oefentherapie


Met de term oefentherapie bedoelen we alle vormen van training of oefenen met ons lichaam. Denk hierbij aan oefeningen om de spierkracht te verbeteren, maar ook de soepelheid van de spieren te trainen.

> Lees meer